Hoe kies ik het juiste tuingereedschap?

Beeld je in: een tuin vol betoverende bloemen, weelderige planten en verse groenten. Een waar paradijs, nietwaar? Tuinieren is een heerlijke vorm van ontspanning. Om lichamelijke ongemakken tijdens het tuinieren te voorkomen, is het juiste gereedschap essentieel. Gelukkig biedt De Pypere al sinds 1873 een exclusieve collectie van hoogwaardig handgereedschap met korte, medium en lange stelen. Zo wordt jouw tijd in de tuin een puur genot. Hulp nodig bij het kiezen van het juiste gereedschap? We helpen je graag!

Het juiste tuingereedschap voor elke klus

In de lente ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Knoppen ontluiken en de temperatuur is ideaal om aan te planten en te zaaien. De zomer verwent ons met warmte en zonneschijn waardoor we volop genieten van bloemenpracht en rijpend fruit. In de herfst betovert de tuin ons met een kleurenpalet van rood, oranje en geel, en is het tijd om bladeren samen te rapen en bloembollen te planten. De winter brengt rust en biedt de gelegenheid om plannen te smeden voor het komende lenteseizoen.


Of je nu een beginnende tuinier bent of doorgewinterde groene vingers hebt, het onderhoud van je tuin is een jaarlijkse bezigheid. Om lichamelijke klachten tijdens het tuinieren te vermijden, is het van essentieel belang om het juiste gereedschap te gebruiken. Enkele tips: 

✔ Kies gereedschap met de juiste steellengte. Afhankelijk van de omgeving en het type werk dat je wilt verrichten, ga je voor gereedschappen met een korte, medium of lange steel.
✔ Investeer in professioneel tuingereedschap van duurzame kwaliteit. Hoogwaardig, gehard staal is een uitstekende keuze voor langdurig gebruik.
✔ Ga voor een essenhouten steel of handvat. Deze zorgen voor een perfecte balans en grip, waardoor de belasting op je gewrichten vermindert.

Ontdek hier snel ons volledig assortiment.